top of page
  • hello05619

Atenție ce descarci din Google Play! Zeci de aplicații periculoase, detectate în magazin

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au dezvoltat o tehnologie capabilă să analizeze comportamentul aplicațiilor după ce acestea au fost instalate.

Au descoperit, astfel, peste 30 de aplicații descărcate din Google Play Store care pot să facă lucruri diferite față de ce au promis în momentul instalării, unele potențial periculoase. Aplicațiile își schimbau numele și iconița pentru a nu putea fi identificate ușor de către victime. De asemenea, la instalare, cereau drepturi speciale care le permiteau să afișeze reclame peste alte aplicații deschise, informează iLikeIT.

Recomandări pentru utilizatori

1. Aveți întotdeauna grijă la ce permisiuni oferiți aplicațiilor pe care le instalați, mai ales atunci când cer drepturi care nu nimic de a face cu funcționalitatea aplicației (de exemplu, acces la lista de contacte, deși nu ar avea nevoie).

2. Fiți atenți mai ales la aplicațiile care cer permisiuni speciale, precum cea de Accesibilitate.

3. Dacă instalați o aplicație din magazinele oficiale de aplicații, nu înseamnă ca sunteți în siguranță. Folosiți o soluție de securitate care poate detecta comportamentele anormale și care scanează fiecare aplicație la instalare sau în timpul procesului de update.

4. Fiți atenți la aplicațiile cu număr foarte mic de evaluări de la alți utilizatori, mai ales când acestea sunt descărcate de foarte multe ori.


Sursa: Bitdefender/IlikeIT



9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page