top of page
  • hello05619

Ce sunt mesaje spam și cum să te protejezi împotriva lor

Miliarde de spamuri ajung zilnic în inbox-urile oamenilor. Există, desigur, filtre împotriva acestora, însă de multe ori mesaje importante ajung să fie catalogate ca spam și riști să pierzi informații vitale pentru business-ul tău.


Ce sunt, de fapt, mesajele spam? Sunt mesaje nesolicitate și nedorite, care pot avea atașamente îndoielnice, cereri de informații personale sau link-uri.

De cele mai multe ori, e-mailurile spam vin sub formă de promoții, vânzări, servicii financiare, cursuri online sau oportunități de joburi. Deși par inofensive, ele pot provoca daune mari companiilor și afacerilor dacă informații delicate sunt scurse ca urmare a unei gestionări greșite de către un angajat.


Recomandarea este să utilizați adrese de e-mail de încredere. Clienții se așteaptă să primească un mesaj oficial de pe o adresă conectată cu website-ul și afacerea respectivă.


Google are un serviciu care vă poate ajuta, în acest sens. Cu Google Workspace puteți înlocui domeniul generic @gmail.com cu o adresă unică a site-ului web. Pentru o adresă de afaceri Gmail, tot ce trebuie să faceți este să vă adăugați domeniul propriu în panoul de administrare și să verificați calitatea de proprietar al acestuia în câțiva pași simpli.


În plus, un upgrade Gmail la Google Workspace simplifică și configurarea filtrelor de spam. Devine astfel posibilă, printre altele, adăugarea adresei IP a contractantului pe lista albă. Astfel, se garantează livrarea mesajelor din partea expeditorilor de pe această listă.


Citiți mai multe despre Google Workspace aici și dați-ne un mesaj pentru a primi ajutor în implementarea lui.




17 afișări0 comentarii
bottom of page