top of page
  • hello05619

Val de atacuri de phishing vizează proprietarii de pagini de Facebook din România!


În ultima perioadă s-a remarcat o creștere alarmantă a tentativelor de phishing care vizează proprietarii de pagini de Facebook din România. Atacatorii se deghizează în reprezentanți ai companiei Meta (Facebook) și trimit mesaje înșelătoare care par să provină de la o sursă oficială. Acestea avertizează, de exemplu, că pagina de Facebook încalcă standardele comunității sau că pagina urmează să fie închisă. Apoi, administratorii paginilor sunt îndemnați să acceseze un link pentru a remedia problema. Dacă și tu ai primit un astfel de mesaj pe pagina afacerii tale, citește în continuare!


Ce se întâmplă dacă dai clic pe link?


Dacă dai clic pe link, vei fi direcționat către un site de phishing foarte convingător, conceput pentru a-ți fura acreditările de conectare la Facebook. În acest fel, atacatorii pot prelua controlul asupra paginii tale și pot avea acces la informații sensibile.


Cum te poți proteja?


1. Fii atent la mesaj și verifică numele și adresa de e-mail a expeditorului. Dacă nu îți inspiră încredere, nu da clic!

2. Examinează URL-ul: Dacă linkul nu te duce către un domeniu Facebook oficial(se termină de obicei în "@facebook.com" sau "@fb.com"), nu da clic pe el.


3. Folosește autentificarea în doi pași: Aceasta oferă un nivel suplimentar de securitate pentru contul tău.


4. Raportează mesajul suspect: Dacă primești astfel de mesaje, raportează-le imediat direct prin Facebook sau contactează centrul de suport al Facebook.


La We Make IT Easy, ne angajăm să te ajutăm să navighezi în siguranță în lumea digitală. Rămâneți vigilenți și protejați-vă informațiile!

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page