top of page
hello05619

Sfaturi și trucuri pentru a eficientiza căutarea pe Google

Milioane de oameni folosesc căutarea Google în fiecare zi dintr-o multitudine de motive. Elevii îl folosesc pentru școală, oamenii de afaceri îl folosesc pentru cercetare și mulți alții îl folosesc pentru divertisment.

Dar știați că ați putea eficientiza căutarea, pentru a obține rezultate mai rapide și corecte? Iată câteva sfaturi și trucuri de căutare Google:


Folosiți ghilimele

Când căutați ceva anume, încercați să utilizați ghilimele pentru a minimiza presupunerile pentru căutarea pe Google. Când puneți parametrii de căutare între ghilimele, acestea îi spun motorului de căutare să caute întreaga frază.


De exemplu, dacă vreți să aflați informații despre ”schimbări fiscale 2022”, Google va căuta acea expresie exact așa cum ați introdus-o. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți informații specifice care pot fi ”îngropate” sub alt conținut dacă nu sunt sortate corect.


Folosiți o cratimă pentru a exclude cuvinte

Uneori s-ar putea să căutați un cuvânt cu un sens ambiguu. Un exemplu este Mustang. Când căutați pe Google Mustang, puteți obține rezultate atât pentru mașina făcută de Ford, cât și pentru cal. Dacă doriți să scăpați de unul, utilizați cratima pentru a spune motorului să ignore conținutul cu unul dintre celelalte. Vezi exemplul de mai jos.

Mustang - mașini

Acest lucru îi spune motorului de căutare să caute mustang, dar să elimine orice rezultate care au cuvântul „mașină” în el. Poate fi extrem de util atunci când găsiți informații despre ceva fără a obține informații despre altceva.


Utilizați asterisc

Wildcard-ul asterisc este unul dintre cele mai utile trucuri. Când utilizați un asterisc într-un termen de căutare în căutarea Google, acesta va lăsa un substituent care poate fi completat automat de motorul de căutare mai târziu. Acesta este un mod genial de a găsi versurile cântecelor dacă nu cunoașteți toate cuvintele. Să ne uităm la sintaxă:


daca * opri * cer

Pentru tine sau pentru mine, asta poate părea ca o prostie. Cu toate acestea, căutarea Google va căuta acea expresie știind că asteriscurile pot fi orice cuvânt.

Iar primul rezultat al căutării este Cargo – Dacă ploaia s-ar opri


Găsiți un anumit fișier

O caracteristică adesea uitată a căutării Google este capacitatea de a căuta un anumit fișier sau tip de fișier. Acest lucru poate fi infinit de util dacă aveți nevoie de un anumit fișier PDF sau PowerPoint pe care l-ați vizualizat anterior sau trebuie să îl utilizați pentru un alt proiect. Sintaxa este destul de simplă:


*Termen de căutare aici* filetype:pdf

În exemplul de mai sus, înlocuiți pur și simplu termenul de căutare cu orice căutați. Apoi utilizați comanda filetype și introduceți extensia oricărui tip de fișier.


Acest lucru poate fi util în mare parte pentru scopuri academice, dar prezentările de afaceri și alte prezentări asortate pot beneficia și de acest tip de căutare.


Căutarea Google este un instrument de căutare foarte puternic. Sfaturile de mai sus sunt doar câteva dintr-un șir de modalități prin care poți folosi acest motor de căutare la adevărata lui valoare.


14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page