top of page
hello05619

Nivelul general de dezvoltare digitală al României este sub media regiunii

Digitalizarea are un efect benefic pentru România, este una dintre concluziile Digital Futures Index, o cercetare realizată de Microsoft în 16 țări din Europa Centrală și de Est. Statele avansate din punct de vedere digital sunt mai inovatoare, au economii mai competitive și mai eficiente, mai spune studiul.


Țara noastră se află sub media regiunii la nivelul general de dezvoltare digitală, dar stă mai bine la câștiguri economice și societale, ceea ce arată că digitalizarea are un impact pozitiv pentru români.

România are o industrie a serviciilor IT în plină expansiune, care reprezintă în prezent 6,2% din PIB şi se dezvoltă de 3 ori mai rapid decât economia naţională.

Companiile din România alocă pentru cheltuielile cu produsele şi soluţiile de software sume similare cu celelalte state din regiune (scor de 95 vs. 100). În plus, 75% dintre firmele din țara noastră vor să accelereze ritmul cu care adoptă soluţii cloud şi tehnologia în general.

România se situează cu 31% sub media Europei Centrale si de Est, la nivelul de competenţe digitale la nivelul întregii populaţii.

Concluzia studiului este că statele avansate din punct de vedere digital sunt mai inovatoare, au economii mai competitive şi mai eficiente, şi înregistrează un nivel mai scăzut de poluare. Prin accelerarea digitalizării, atât România, cât şi întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est pot accelera procesul de evoluţie şi creştere socială şi economică.

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page